Вести

Удружење пензионера прославило 75 рођендан

У локалном ресторану је организована прослава на коју су, поред активних чланова, позвани блиски сарадници Удружењa пензионера Србобран, као и представници комшијских удружења и кровне организације у покрајини.

Председница ОУ пензионера Србобран, Љубица Аларгић, се обратила скупу, истичући да је на првом месту захвална свим оним организацијама и појединцима који проналазе начине и имају жељу да помогну пензионерима, где се највише истиче Општина Србобран.

“Могу да кажем да је cарадња ѕа локалном ѕамоуправом добра и можемо бити само задовољни, јер је Општина спознала положај пензионера код нас и према могућностима обезбеђује средcтва за квалитетан рад ѕамог Удружења. Излази ѕе у сусрет пензионерима, кроз конкурсе се обезбеђује превоз за једнодневне излете и екскурзије до културно-иcторијских и верских објеката као што су Манастири. Ова сарадња се наставља, што је за пензионере важно, како за коришћење Клуба у саставу Удружења, тако и за обезбеђивање квалитетнијег живота cамих пензионера.“, казала је између осталог Љубица Аларгић, те је позвала председника Општине Србобран, Радивоја Дебељачког да и он упути неколико речи.

“Велико хвала пензионерима, за све што су урадили за нас. Ту мислим на државу коју су градили, наш лепи Србобран, што су свој радни век провели у жељи да створе бољу будућност за нас. Ту бих уврстио и немерљив допринос у пензионерским данима, сви знамо кроз шта је наша држава прошла и коју су жртву пензионери поднели, да би цело друштво данас живело боље. Зато ми је додатно драго што смо се данас окупили, како би се указала част нашим старијим суграђанима. Све што могу да кажем, још једном, велико хвала пензионерима.” рекао је Радивој Дебељачки честитајући 75. рођендан ОУ пензионера Србобран.

Скупу се обратио и председник Савеза пензионера Војводине, Милан Ненадић, као и представници удружења из Бечеја и Врбаса, све организације и људи са којима Удружење пензионера Србобран има блиске и пријатељске односе.

Завршни део протоколарног дела вечери било је уручења захвалница свим онима који су својим радом и залагањем учинили локалну пензионерску организацију бољом и јачом.

Захвалнице су добили већ поменути представници пензионерских организација, локалне самоуправе, али и неколицина чланова Удружења из Надаља, Турије и Србобрана.

Прослава је потом кренула лежернијим током, музика и плес су заменили званична обраћања, а Радивој Дебељачки и Љубица Аларгић су заједно обишли присутне пензионере и свима поделили медењаке са мотивима карактеристичним за Србобран.

Извор: srbobrandanas.rs