Вести

Све већа улагања у системе водоснабдевања

Општину Србобран ових дана очекује расписивање јавне набавке за изградњу фабрике воде у Турији. Посао је поверен Јавном комуналном предузећу „Градитељ“, с обзирим да је једна од основних делатности предузећа управо производња и дистрибуција воде за пиће.

„Комплетан износ средстава потребних за изградњу фабрике воде обезбеђен је у буџету општине Србобран. Имамо два извора финансирања пројекта; део новца долази из наше општинске касе, а већи део из буџета Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Хвала овом секретаријату и Покрајинској влади који су нам више пута изашли у сусрет и подржали наше пројекте, чиме смо у овој области учинили значајан квалитативни искорак. Прво је фабрику воде и нову водоводну мрежу добио Надаљ, сада следи слично у Турији, а са истом идејом и истим пројектом наставићемо и у Србобрану“, рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Како је појаснио, у току је израда пројектно-техничке документације за изградњу фабрике воде и потпуну реконструкцију водоводне мреже у Србобрану. „Посао је много обимнији, изискује много већа средства и гледаћемо да обезбедимо и друге изворе финансирања овог пројекта, пре свега мислим на Канцеларију за управљање јавним улагањима. Прави је тренутак имати спремне ове пројекте, јер је држава Србија као приоритете одредила и улагања у фабрике воде за пиће и водоводне системе, као и улагања у канализациону мрежу и пречистаче отпадних вода“, рекао је Дебељачки.

Извор: www.srbobran.rs