Вести

Секретаријат за спорт донирао баскет терен

У радној посети Србобрану био је данас Покрајински секретар из ресора спорта и омладине, Дане Баста, који је локалној самоуправи предао вредан уговор за обнову терена за баскет на дечијем игралишту „Наша прича“, у Новом насељу, о ком се стара истоимено Удружење грађана.

Секретара Басту дочекао је председник општине Србобран, Радивој Дебељачки, док су у његовој канцеларији на састанку присуствовали и заменица председника општине, Милица Зарић, члан Општинског већа задужен за спорт, Јован Андрић, као и директор Центра за спорт и туризам, Слободан Субић.

Тема састанка је била даљи развој спорта и опште унапређење услова за физички развој младих Србобранаца.

Уговор за баскет терен, који ће се радити у „Нашој причи“, вредан је 1.121.000 динара, и само је почетак рада на таквим и сличним објектима у општини. Утврђен је план, програм и стратегија узлагања у спортску инфраструктуру, по којој ће се поступати у наредном периоду.

Након састанка челни људи општине и србобранског спорта повели су Покрајинског секретара у обилазак ЦСТ-а и свих садржаја који постоје у оквиру њега, а након тога су дате изјаве за медије, где је први говорио гост. „Разговарали смо данас о томе у ком смеру ћемо даље наставити кад је у питању улагање у спорт.

Сигурно је да општина Србобран, која има велики број спортиста спрам своје величине, заслужује да се у њу више и улаже, првенствено у развој млађих узраста. У наредном периоду ћемо заједнички улагати у спорт, и сигуран сам да ћемо са реализацијом стратешки добрих пројеката, допринети унапређењу спортске инфраструктуре на територији целе општине“, става је Покрајински секретар.

„Добра сарадња са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину огледа се у многим реализованим пројектима у годинама за нама, и нема разлога да се она не настави и даље“, поручио је Радивој Дебељачки након разговора са својим гостом.

„Обновом кошаркашког терена у Србобрану наставља се санација спортских игралишта и места где се окупљају млади, са таквим пројектима ћемо наставити рад на територији целе општине. Трудићемо се да у наредном периоду остваримо све оне планове које смо зацртали. Ово што је учињено за игралиште Удружења грађана ‘Наша прича’ биће учињено и за нека друга игралишта у општини Србобран, на којим се окупљају млади људи. Такође, део енергије усмерићемо у реализацију омладинске политике“, рекао је председник Дебељачки.

Дебељачки се захвалио секретару Басти што је издвојио време и посетио општину Србобран, а посебну захвалност упутио је за вредан уговор који је са собом донео. Обојица су оценили да је сарадња две инстанце власти на врло завидном нивоу и да ће ће се трудити да тако и остане.