Вести

Покрајина помаже израду Планова детаљне и генералне регулације са 1,65 милиона динара

Зграда Владе Војводине данас је била место окупљања десетак представника војвођанских општина, којима су од стране Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине уручени вредни уговори. Општина Србобран је била једна од ретких самоуправа којој су одобрена два уговора, а њих је у Новом Саду примила и потписала Данијела Вујачић, начелница Општинске управе.

Реч је о пројектима за израду Плана детаљне регулације, за шта је секретаријат издвојио 1.403.270,40 динара, као и за израду Плана генералне регулације где је опредељено 228.060 динара, чиме је Србобрану за те намене укупно одобрено скоро 1.65 милиона динара.
Председник Општине Србобран, Радивој Дебељачки, истакао је да средства која локална самоуправа привуче из покрајинског, или републичког буџета, значајно растерећују општинску касу, чиме се оставља простора да се са новцем наших грађана уради још нешто корисно за заједницу.

„Веома смо задовољни добијеним средствима за ова два пројекта, јер смо то свакако морали урадити. Данас потписани уговори у Покрајинској влади веома су значајани за нас. Планом детаљне регулације омогућено је парцелисање викенд зоне у Надаљу, а затим и да наставимо са корацима који следе ка отуђењу и проширењу овог простора. Планом генералне регулације регулисаћемо неке саобраћајнице, које до сада, нажалост, нису биле регулисане овим документом у нашој општини. Захвални смо Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине на новчаној подршци која ће омогућити израду ова два важна документа за нашу општину“, рекао је Дебељачки.

Извор: srbobrandanas.rs