Вести

Поклони за новорођене бебе сада су још вреднији

Даривање новорођених беба у општини Србобран настављено је данас, у другом кварталу рођено је 38 деце за које су локална самоуправа, Удружење „Рука спаса“ и Центар за социјални рад припремили вредне поклоне добродошлице.

Сала Скупштине општине Срборан била је још једном место најлепшег скупа, а родитељима беба, углавном младим мајкама, обратили су се председник Општине Србобран, Радивој Дебељaчки, а затим и председница Удружења „Рука спаса“, Савка Лазић.

„Изузетно ми је задовољство сваки пут када су нам гости родитељи тек рођених беба, то је прилика када смо сви насмејани, а ја са задовољством добродошлицу желим нашим новим суграђанима. Захваљујем се Центру за социјални рад и Удружењу ‘Рука спаса’ са којима имамо јако добру сарадњу, а резултат свега тога је данас ту. Уз новчану помоћ, за 38 беба смо по први пут обезбедили столице које се користе за храњење деце, и разну другу додатну опрему за новорођенчад. Желео бих да истакнем посебно залагање локалне самоуправе која је увек на услузи када је најпотребније, а једна од таквих ситуација је управо та када на свет дође наш нови суграђанин или суграђанка, и у том моменту важно је да родитељи осете подршку са наше стране. За свако новорођено дете издвајамо по 20.000 динара, уколико је у питању самохрани родитељ 40.000 динара, и тај новац увек буде веома брзо уплаћен. Трудићемо се да кроз систем образовања и друге институције будемо на услузи родитеља, као и да омогућимо да свако дете живи, образује се а затим и ради и привређује у нашој локалној средини“, у свом обраћању скупу рекао је Радивој Дебељачки, зажелевши присутнима да се поново виде на оваквом догађају и да се још више деце рађа.

По традицији, мајкама се обратила и Савка Лазић, чије је удружење зачетник ове идеје и чије чланице све време учествују у припремању поклона за свако новорођенче. „Наше удружење покренуло је ову акцију помоћи родитељима новорођених беба. Даривали смо свако новорођенче са неопходним реквизитима и нашим рукотворинама – капицама, чарапицама, рукавицама, са жељом да у нашој општини буде што више беба. Локална самоуправа подржала је акцију и издвојила значајна средства за нове, вредне поклоне. Акцију је подржао и Центар за социјални рад, сви су јој се радо прикључили и верујем да ће дуго трајати“, додала је Савка Лазић, уједно придружујући се честиткама срећним родитељима.