Вести

Одржан састанак Уније жена са координаторком Јужнобачког округа

У просторијама СНС Србобран одржан је састанак Уније жена на коме је присуствовала Миа Костић, координаторка Уније жена СНС за Јужнобачки округ.

Mиа Костић истакла је да се Уније жена СНС оснивају по свим Општинским одборима и имају за циљ да друштвено активирају жене, политички их едукују и укључе у рад странке.

- Мислим да у Србији жене нису довољно заступљене и укључене у политички живот, а за то имају капацитета. Главни циљ Уније жена СНС је да анимирамо и укључимо жене у свим сегментима, па тако и у политички живот. Први пут сам у Србобрану и заиста ми је част што сам била и имала прилику да разговарам о будућим плановима и на који начин ћемо организовати акције и како ћемо привући што већи број жена у општини Србобран -.

Председница Уније жена СНС Србобран Љубица Аларгић, рекла је да је ова организација формирана још у децембру као и да је усвојен план и програм, тј. на који начин ће се анимирати жене како се не би бавиле искључиво породицом и децом, већ да покажу и друга интересовања.

 - Унија жена је широког погледа и ми се трудимо да пружимо женама оно што их занима и што ће их друштвено активирати. Ми желимо да заједно организујемо књижевне вечери, културне манифестације, да размењујемо рецепте, ручне радове и друго. Унија жена у Србобрану је веома активна и заиста има јако добру сарадњу са нашом координаторком Миом Костић-.

Председница Уније жена СНС Србобран такође је додала да је трећег децембара планирано обележавање Meђународног дана особа са инвалидитетом у сарадњи са Удружењем бораца.

- Поред тога биће донирана једна инвалидска колица, ако неко има потребу за оваквом врстом помоћи. Овом приликом желим да позовем и све жене да се прикључе великом скупу у Новом Саду, где ће у среду 25.11. бити обележен Међународни дан борбе против насиља над женама. Овај скуп биће одржан у Српском народном позоришту и управо тамо ће се видети колико је жена заправо јака-.