Вести

Као хришћани можемо да опростимо, али не и да заборавимо!

Крајем марта месеца, последњих двадесетак година, у Србобрану се присећамо оних наших суграђана који су изгубили своје животе у одбрани земље током рата 1999. године.

Данас је уз њихова часна имена положено цвеће, у име захвалних грађана то су учинили председник Општине Србобран Радивој Дебвељачки, и заменица председника Милица Зарић.

Испред споменика страдалим херојима, који краси двориште православног храма у Србобрану, венце су такође положили и пошту им одали представници Удружења ратних војних инвалида Општине Србобран, делегација Српске напредне странке и чланови Удружења „Храбри Борци“.

По обављеној церемонији, која је приређена без традиционалног окупљања великог броја грађана како би се испоштовале епидемиолошке мере, председник Општине Србобран, Радивој Дебељачки, обратио се са пар речи.
„Навршило се 22 године од како је НАТО савез извршио агресију на нашу земљу, 22 године од стравичног злочина који је учињен нашем народу.

У агресији је страдало 2.000 цивила, око 1.000 припадника војске и полиције, рањено је више од 10.000 људи, уништене су школе, болнице, мостови и друга инфраструктура.

Са овог места поручујемо да људи који су дали своје животе за нас неће бити заборављени, не заборављамо ни наше суграђане који су страдали у НАТО бомбардовању. Као хришћани можемо да опростимо, али не и да заборавимо.