Вести

ГРАДИТЕЉ дочекао рођендан са новим возилима

Поводом 57 година постојања и рада Јавног комуналног предузећа “Градитељ”, председник Општине Србобран Радивој Дебељачки, и заменица Милица Зарић, посетили су возни парк овог предузећа, где их је дочекао директор истог, Милош Јовановић, као и бројни радници.

Посета је искоришћена да се провере услови рада запослених, сагледају капацитети и новонабављена возила. Дебељачки је прилику искористио да радницима лично честита Дан предузећа, а након обиласка је дао и оцену свега виђеног.

“Желимо да се, из позиције оснивача, уверимо у каквим условима раде запослени у ЈКП, и да ли је оно са чиме се располаже довољно да се задовоље све врсте потреба корисника услуга. Важна је и анализа да ли смо учинили довољно искорака за унапређење услуга и чини ми се да смо тај задатак успешно решили. Општина Србобран и ЈКП, уз подршку Министарства заштите животне средине, заједно су обезбедили средства за два камиона за одвожење отпада, а купљена је и једна вишенаменска машина, коју је предузеће годинама желело у свом возном парку. Све је ово обезбедило нове услове рада у предузећу, али и снажнију конкурентност предузећа на тржишту, у пословима које ЈКП може да обавља уз све оно што ради за локалну самоуправу и друга државна предузећа. Наш циљ је наставити са добром сарадњом, обезбедити све услове да једино ЈКП у нашој општини буде квалитетно и ефикасно, јер сви заједно имамо обавезу према грађанима и њиховим потребама.

У разговору са руководством ЈКП ‘Градитељ’ констатовали смо да морамо обезбедити и велику цистерну за воду за потребе наводњавања свих позиција у општини Србобран на којим садимо разне врсте садница. Биће потребно инвестирати у куповину једног трактора за ту цистерну и то би заокружило све оно о чему смо разговарали и за шта смо се сложили је да потребно. И поред свих услуга које пружа и обавеза које има, морамо пронаћи начина да и на овом пољу будемо успешни, посебно после периода којем сведочимо све више, а то је да имамо сушна лета и истовремену све већу потребу да заливамо саднице на површинама које пошумљавамо, али и све друге. Једну акцију пошумљавања имаћемо веома брзо, већ у овом месецу, и морамо бити спремни да те нове засаде сачувамо у летњим месецима. Без добре сарадње не можемо имати добре резултате, сви смо на истом задатку, а додатну снажну подршку Општина Србобран има од стране Министарства заштите животне средине. Уз константну подршку у акцијама пошумљавања, ово министарство је у потпуности финансирало набавку новог камиона за одношење отпада, тако да ћемо на улицама имати три одлична возила – два која су 2022. годиште и једно нешто мало старије, али у одличном стању”, објаснио је Радивој Дебељачки.

Један нови камион већ је у функцији, док други, који је поклонило министарство, треба да буде регистрован и затим може на улице, открио нам је Милош Јовановић, директор ЈКП “Градитељ”.

“Можемо да се похвалимо, можда и први пут од оснивања, да смо у једној годину набавили два нова камиона и једну комбиновану вишенаменску машину. Сматрамо да смо сад веома добро опремљени за обављање послова, а како смо једино комунално предузеће у општини и имамо велики број делатности у својој понуди, на све позиве смо спремни да се одазовемо и успешно их обавимо. Наравно, увек постоји нешто чиме би возни парк могао да се ојача, да се подмладе возила, али за то има времена. С обзиром да смо једна мала општина, сматрам да смо јако добро опремљени, ту морам да се захвалим локалној самоуправи јер нас добро разуме и поуздан је партнер на ког можемо да се ослонимо у сваком моменту”, рекао је директор Јовановић.

Извор: srbobrandanas.rs