Вести

Боре Кутић изабран за новог председника Општинског одбора СНС Србобран

На Изборној скупштини СНС Србобран, која је одржана у понедељак 20.04, Боре Кутић изабран је за новог председника Општинског одбора. Право гласа имало је 14 делегата који су у име свих чланова једногласно одлучили да најодговорнију функцију у СНС Србобран повере Бору Кутићу. Изборној скупштини су присуствовали, поред чланова СНС Србобран, угледни гости Дамир Зобеница - посланик у Скупштини АП Војводине и подпредседник Извршног одбора СНС, Ђорђе Миличевић - члан Извршног одбора СНС и подпредседник АП Војводине, професор Зоран Милошевић - начелник Jужнобачког округа СНС, Саша Тодоровић - градоначелник Сомбора и Радомир Кузмановић - покрајински посланик. Председник СО Србобран Радивој Парошки приликом представљања кандидата рекао је да Боре представља човека широких демократских политичких погледа који је увек спреман да помогне другом, одлучан и истрајан у доследном спровођењу програмских опредељења и статутарних принципа Српске напредне странке и додао:

- Боре Кутић је био народни посланик у републичкој скупштини, такође посланик у покрајинској скупштини, председник Одбора покрајинске скупштине за међунационалне односе, потпредседник Окружног одбора СНС за Jужнобачки округ итд. Као одличан страначки оперативац добијао је задужења у најсложенијим политичким задацима и то га је кандидовало постављењем за једног од два повереника за општинску организацију СНС Србобран. Општинска огранизација СНС већ дуже време је пролазила кроз тежак период унутрашњих подела, политичког несналажења, уплитања других политичких чинилаца у вођење страначке политике, приватизовања и самовољног понашања појединаца, слабљења страначке инфраструктуре и политичког рада међу чланством и грађанима. Боре Кутић је у периоду од увођења повереништва својим толерантним али одлучним ставовима значајно допринео да странка у Србобрану израсте у респектабилног политичког чиниоца у општини. У овом периоду странка је значајно увећала чланство, ојачала деловање одборничке групе, обезбедила учешће у власти локалне самоуправе, добила председника Скуопштине општине, а што је и најважније остварена је унутарстраначка стабилност, повећан политички активизам, односно спремност великог броја чланова да дају свој допринос у спровођењу страначке политичке. Резултат овога је велика излазност на страначке изборе и спремност чланства да се у србобранској општини покаже једно ново лице Српске напредне странке. У свему овоме њега карактеришу две кључне речи : јединство и тим – рекао је Парошки.

На самом крају свим присутнима обратио се новоизабрани председник Општинског одбора СНС Србобран, Боре Кутић. Његов говор можете прочитати у целости :

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ, УВАЖЕНИ ГОСТИ. ДОЗВОЛИТЕ МИ ДА СЕ ЗАХВАЛИМ ДЕЛЕГАТИМА НА УКАЗАНОМ ПОВЕРЕЊУ. ПОВЕРЕЊЕ КОЈЕ СТЕ МИ УКАЗАЛИ ИЗБОРОМ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОО СНС СРБОБРАН СХВАТАМ КАО МОЈУ ВЕЛИКУ ОБАВЕЗУ И ОДГОВОРНОСТ У ВОЂЕЊУ ОО И НАДАМ СЕ ДА ЋУ ПОРЕД ЖЕЉЕ , ВОЉЕ И ХТЕЊА, ЗНАТИ УЗ ВАШУ ПОМОЋ ДА СНС У НАШОЈ ОПШТИНИ ПОДИГНЕМ НА НАЈВИШИ МОГУЋИ НИВО, ДА ЋУ ЗНАТИ СЛЕДИТИ НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА, КОЈИ ЈЕ И СЕБЕ И СВУ СВОЈУ ЕНЕРГИЈУ УСМЕРИО У ВОЂЕЊЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. ПОТРУДИМО СЕ ДА И МИ НАПРЕДЊАЦИ ОПШТИНЕ СРБОБРАН ПОДРЖИМО РЕФОРМЕ ВЛАДЕ РС У ПРАВОМ СМИСЛУ ТЕ РЕЧИ ПРАТЕЋИ НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА. ДА БИ ТО УСПЕЛИ, ПОРЕД ОДГОВОРНОСТИ, НАМА ЈЕ ПОСЕБНО ПОТРЕБНО ЈЕДИНСТВО КАО ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТ У МЕРЕЊУ ЈАЧИНЕ ЈЕДНОГ КОЛЕКТИВА. СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА ОО СНС СРБОБРАН ПОЗИВАМ СВЕ ЧЛАНОВЕ СТРАНКЕ НА СЛОГУ И ЈЕДИНСТВО, НА САБОРНОСТ, ЈЕР БЕЗ ТОГ ЈЕДИНСТВА И САБОРНОСТИ НЕМА НАМ УСПЕХА У ПОЛИТИЧКОЈ БОРБИ КОЈА НАМ СЕ НАМЕЋЕ СВАКОГ ДАНА СА СВИХ СТРАНА. МОЈИМ ИЗБОРОМ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОО СНС СРБОБРАН , ДРАГИ ДЕЛЕГАТИ, ВИ СТЕ ГЛАСАЛИ ЗА ТИМ ЉУДИ: ВИ СТЕ ГЛАСАЛИ ЗА ЂОРЂЕ ЏЕКОВА, РАДИВОЈА ПАРОШКОГ, ДР.ЖИВКА НАСТИЋА, МИЛОРАДА СУБИЋА, ГОРДАНУ МРКШИЋ, ЈУЛИЈУ ПОПИЋ, РАДИВОЈA И ЂОРЂА ДЕБЕЉАЧКОГ И МНОГЕ ДРУГЕ. АКО БИ ИМ НАВОДИО ИМЕНА ДОШАО БИ ДО БРОЈА 800, ЈЕР ДАНАС У СРБОБРАНУ ,НАДАЉУ И ТУРИЈИ ИМА ПРЕКО 800 ЧЛАНОВА СТРАНКЕ. ПОСЛЕ ОВИХ ОДРЖАНИХ ИЗБОРА ОО СНС НАШЕ ОПШТИНЕ НУДИ НАШИМ ГРАЂАНИМА НОВО ЛИЦЕ СТРАНКЕ, НЕ СТРАНКУ У ЛИКУ ЈЕДНОГ ЧОВЕКА И ЈЕДНОГ ЛИДЕРА, МИ НУДИМО СТРУЧНЕ ОБРАЗОВАНЕ ЉУДЕ ПОД БУДНИМ ОКОМ, ПАЖЊОМ И КОНТРТОЛОМ НАЈВИШИХ ОРГАНА СТРАНКЕ . НЕЋЕМО ЧЕКАТИ ПРОБЛЕМЕ, ПРОБЛЕМЕ ТРЕБА ПРЕДУПРЕДИТИ И ИЋИ ИМ У СУСРЕТ. МИ СМО У ПОДЕЛИ ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ ДОБИЛИ ,,ВРУЋ КРОМПИР“ У РУКЕ, ЈКП“ ГРАДИТЕЉ“ И ДОМ ЗДРАВЉА „ЂОРЂЕ БАСТИЋ“. ПОЗИВАМ ОДГОВОРНЕ ИЗ ГРАДИТЕЉА И ДОМА ЗДРАВЉА ДА СЕ СТАВЕ У ФУНКЦИЈУ ГРАЂАНА И СВОЈИМ РАДОМ ПОКАЖУ ДА СЕ МОЖЕ И БРЖЕ И БОЉЕ И КВАЛИТЕТНИЈЕ РАДИТИ У ЊИХОВОМ ИНТЕРЕСУ. РАД У ТИМ ПРЕДУЗЕЋИМА БИЋЕ НАМ ТЕСТ ЗА СЛЕДЕЋЕ ИЗБОРЕ. ПОТРУДИМО СЕ ДА НИКАД ВИШЕ БАХАТИ ПОЈЕДИНЦИ, НАЗОВИ КВАЗИ ЛИДЕРИ ПРЕВАРЕ НАШЕ ГРАЂАНЕ ,НАШ НАРОД САМО РАДИ ВЛАСТИТИХ ИНТЕРЕСА ПРЕУЗИМАЈУ ВЛАСТ У НАШОЈ ОПШТИНИ. НЕ ДОЗВОЛИМО ОНИМА КОЈИ СУ СВЕ ПОКРАЈИНСКЕ ФОНДОВЕ КАО И РАЗВОЈНУ БАНКУ ВОЈВОДИНЕ СТАВИЛИ У ФУНКЦИЈУ ОСВАЈАЊА ПОКРАЈИНСКЕ И ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ. НАШИМ РАДОМ И ДЕЛИМА ПОКАЖИМО ПАЈТИЋУ, И КВАЗИ-ЛИДЕРИМА И МНОГИМ ДРУГИМА ИЗ САДАШЊЕ ВЛАСТИ ГДЕ ИМ ЈЕ МЕСТО , А МЕСТО ИМ ЈЕ У ПОЛИТИЧКОЈ ИСТОРИЈИ. ЈЕР СУ СВОЈИМ ЧИЊЕЊЕМ И НЕЧИЊЕЊЕМ ИЗЈЕДНАЧИЛИ БРОЈ ГРАЂАНА КОЈИ ПОСЕЋУЈУ НАРОДНЕ КУХИЊЕ СА БРОЈЕМ ОНИХ ОНИ КОЈИ ЖИВЕ ОД СВОГ РАДА. И НА КРАЈУ ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ УВАЖЕНИ ГОСТИ , МОЈА РУКА ЈЕ ИСПРУЖЕНА У ЗНАК ПРИХВАТАЊА ПОМИРЕЊА БИЛО КОГА СА БИЛО КИМ, МОЈ ГЛАС ЋЕ ЧУТИ СВАКО ОНАЈ КОГА САМ УВРЕДИО НА БИЛО КОЈИ НАЧИН,ТАЈ ГЛАС ЋЕ ИЋИ У ФОРМИ ИЗВИЊЕЊА. ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ПРАШТАЊА И ЗАТО ПРАШТАЈМО ЈЕДНИ ДРУГИМА ЈЕР ЈЕ ТО У ИНТЕРЕСУ СВИХ НАС. ТРЕБА ДА БУДЕМО ЈЕДНА ПОРОДИЦА. ЖИВЕЛИ И ЈОШ ЈЕДНОМ ХВАЛА СВИМА А ПОСЕБНО ПРИСУТНИМ ГОСТИМА.